Start als DSD-reseller

Help! Iedereen wil tegelijk aan de slag met Copilot

Help! Iedereen wil tegelijk aan de slag met Copilot

Wie als IT’er bij of voor een organisatie werkt, wordt dagelijks overspoeld met vragen over generatieve AI en Copilot. Het lijkt wel alsof iedereen er liever vandaag dan morgen mee aan de slag wil. Logisch, want feit is dat 77% van de mensen die al Copilot gebruikt, nu al nooit meer zonder wil. Eindgebruikers willen vrij baan om zich te concentreren op belangrijke creatieve en strategische taken. Dat leidt tot hogere productiviteit, meer focus op het werk en een beter welzijn. Is de organisatie van jouw klanten klaar voor AI? Gebruik de zomerperiode om je in te lezen over hoe je Copilot voor Microsoft 365 aan boord brengt!

 

Geloof de data

Recent onderzoek van Microsoft heeft aangetoond dat gebruikers van Copilot voor Microsoft 365 maar liefst 29% sneller werken dan de gebruikers zonder Copilot. Denk aan het zoeken naar informatie, het samenvatten van vergaderingen en het schrijven van blogs. Uit een enquête bleek zelfs dat 64% van de werknemers zegt niet voldoende tijd of energie te hebben om hun werk effectief te doen. En wel 70% geeft toe dat ze zoveel mogelijk werk aan AI zouden delegeren als dat de werkdruk zou verlagen. Tijd voor actie.

 

Stap 1: Begin met onderzoek

Een toekomst met AI en Copilot binnen een organisatie vereist eerst goed onderzoek, een goede strategie en goede besluitvorming. Ook een heldere visie is van cruciaal belang. Stel jouw klanten daarom eerst de volgende vragen:

  • Wat zijn je doelen met het gebruik van AI?
  • Welke zakelijke uitdagingen wil je ermee aanpakken
  • Gebruiken je medewerkers al AI?
  • Van welke gebruiksscenario's zou je het meest profiteren?
  • Wat zijn je huidige AI-mogelijkheden en hiaten?
  • Is je data zo ingesteld dat je het beste kunt halen uit je AI-mogelijkheden?
  • Heb je de noodzakelijke beveiligings- en privacy-controles ingesteld?
  • Welk uitrol- en trainingsplan heb je nodig om je collegas te ondersteunen?

 

Stap 2: Denk groot, maar begin klein met een pilotprogramma

Als je alle antwoorden op deze vragen in kaart hebt gebracht, kun je pas denken aan een uitrol van Copilot. Een gangbare strategie is het uitrollen van een pilotprogramma met een beperkt aantal gebruikers. Veel organisaties kunnen morgen al aan de slag met Copilot in onder meer Word, Powerpoint, Outlook en Excel. De actieve Microsoft-licentie, al dan niet na een eenvoudige upgrade, kan worden uitgebreid met Copilot. Als de pilot succesvol is verlopen, kan je jouw klant begeleiden bij het opstellen van een business case om verder intern te presenteren.

Zo’n Copilot business case draait om het verbeteren van efficiëntie en productiviteit binnen de organisatie. Copilot haalt automatisch relevante informatie en inzichten uit verschillende data. Daardoor vermindert de tijd die medewerkers besteden aan het zoeken naar informatie en verbetert de kwaliteit van beslissingen. Bovendien kan Copilot samenwerken met externe tools, wat flexibiliteit en veelzijdigheid toevoegt. De optelsom van deze verbeteringen leidt tot kostenbesparingen, betere samenwerking en verhoogde klanttevredenheid, waardoor de investering in Copilot snel kan worden terugverdiend.

 

Stap 3: Goed van start? Lees je in!

Microsoft stelt een serie e-books beschikbaar, speciaal voor professionals in IT, die je op weg helpen bij een succesvolle inzet van Copilot. Wil jij jouw klanten overtuigen van de kracht van Copilot en om te investeren in AI? Deel deze e-books dan met jouw klanten!

E-book: De impact van AI op het werk maximaliseren

Overtuig collega’s en stakeholders door te tonen wat er allemaal mogelijk is met AI. Een e-book vol data en resultaten van de eerste Copilot-gebruikers.
 

E-book: De superkracht achter AI? Dat ben jij

Een gids over waar Copilot voor Microsoft 365 je mee kan helpen en hoe jij als gebruiker het meeste uit Copilot kunt halen, door bijvoorbeeld de juiste prompt te gebruiken.
 

E-book + Checklist: Je cultuur voorbereiden op AI

In dit e-book lees je wat de culturele impact van AI op een organisatie kan zijn. Gebruik de checklist aan het einde van het document om te checken of een organisatie klaar is voor AI, en Copilot.

DOWNLOAD E-BOOKS

 

Good to know: Copilot werkt ook samen met externe hulpprogramma’s
Hoewel Microsoft Copilot voor Microsoft 365 uitstekend overweg kan met alle apps en data binnen het Microsoft 365-ecosysteem, leunen veel gebruikers nog steeds op externe tools voor werkbeheer en samenwerking. Gelukkig kan Copilot ook prima samenwerken met externe hulpprogramma's via Microsoft Graph-connectors en invoegtoepassingen.

In het gedeelte Geïntegreerde Apps van het Microsoft 365-beheercentrum kun je als beheerder precies zien welke machtigingen en toegang een invoegtoepassing nodig heeft. Hier kun je ook de gebruiksvoorwaarden en privacyverklaringen inzien. Als beheerder heb je volledige controle over welke invoegtoepassingen in je organisatie worden toegestaan. Gebruikers kunnen alleen de invoegtoepassingen gebruiken die door jou als beheerder zijn goedgekeurd en die ze hebben geïnstalleerd of toegewezen gekregen. Copilot gebruikt alleen invoegtoepassingen die door de eindgebruiker zijn ingeschakeld.

Good to know: Copilot voldoet aan AVG
Microsoft Copilot voor Microsoft 365 voldoet aan onze bestaande privacy-, beveiligings- en nalevingsverplichtingen voor Microsoft 365 commerciële klanten, waaronder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de gegevensgrens van de Europese Unie (EU). Prompts, antwoorden en gegevens die via Microsoft Graph worden geopend, worden NIET gebruikt voor het trainen van basis-LLM's, inclusief degene die worden gebruikt door Microsoft Copilot voor Microsoft 365.

Microsoft probeert gebruikers te helpen om hun AI-producten op een verantwoorde manier te gebruiken. Bij Microsoft laten zij zich leiden door: de eigen AI-principes, de Responsible AI Standard, tientallen jaren aan onderzoek naar AI, basisbeginselen en machine learning met privacybehoud. Microsoft deelt hun kennis en doen alles om een solide vertrouwensrelatie op te bouwen. Voor elke nieuwe service die zij introduceren willen zij hun gebruikers informeren over de beoogde toepassingen plus de mogelijkheden én beperkingen van hun AI-platformservice. Zo beschik je altijd over de nodige kennis om tot verantwoorde implementatiekeuzes te komen.

Microsoft deelt ook resources en sjablonen met ontwikkelaars binnen organisaties en met onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's) om ook hen verder te helpen effectieve, veilige en transparante AI-oplossingen te bouwen.

 

Jouw eigen on·demand software store.

Start vandaag!