Start als DSD-reseller

Kaspersky Automated Security Awareness Platform

Kaspersky

Kaspersky Automated Security Awareness Platform

Kaspersky Automated Security Awareness Platform, in het kort K-ASAP, is een geautomatiseerd online platform waarmee werkgevers hun business kunnen beschermen tegen cybercriminaliteit.

Geautomatiseerd online platform

Vergroot de kennis van werknemers

Voordelige oplossing tegen cybercriminaliteit

Online cybersecurity training voor IT-werknemers

Kaspersky Automated Security Awareness Platform

Kaspersky

Kaspersky Automated Security Awareness Platform, in het kort K-ASAP, is een geautomatiseerd online platform waarmee werkgevers hun business kunnen beschermen tegen cybercriminaliteit, door de cybersecurity kennis van hun werknemers te vergroten. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de cyberincidenten worden veroorzaakt door menselijke fouten. Het online awareness platform helpt de cybersecurity kennis van werknemers te vergroten met diverse trainingen, zodat cyberincidenten door werknemers in het vervolg kunnen worden voorkomen.

Hoe werkt het Kaspersky Awareness Platform?

Bepaal vooraf welk leerniveau past bij welk risicoprofiel. Het leerniveau is afhankelijk van het risico dat een werknemer vormt voor het bedrijf. Hoe hoger het risico, hoe hoger het beoogde leerniveau zou moeten zijn. Met het awareness platform trainen werknemers op hun eigen tempo en niveau, met als doel het gewenste leerniveau te behalen dat past bij hun risicoprofiel. De voortgangen en resultaten van werknemers zijn te monitoren met overzichtelijke en direct bruikbare rapportages en analyses. De set-up en het beheer van het awareness platform vereisen geen specifieke middelen en regelingen.

Stap 1: Trainingsdoelen instellen en programma goedkeuren

  • Bepaal doelen op basis van wereldwijde benchmarks.
  • Bepaal het gewenste leerniveau van elke groep werknemers en de totale leertijd die nodig is om medewerkers op dit leerniveau te krijgen.

Stap 2: Werknemers trainen tot het leerniveau dat past bij hun risicoprofiel

  • Met ‘automated learning management’ worden alle werknemers zo getraind en gestimuleerd dat zij het gewenste leerniveau bereiken, dat past bij hun risicoprofiel.
  • Verworven vaardigheden worden tussentijds beloond om de werknemers te blijven stimuleren om het leerniveau te behalen.
  • Werknemers trainen individueel en op hun eigen tempo.

Stap 3: Voortgang volgen met direct bruikbare rapportages en analyses

  • Ontvang live data, trends en voorspellingen.
  • Ontvang real-time voorspelling of het jaarlijkse trainingsdoel behaald wordt.
  • Gebruik rapportages om te zien welke groepen werknemers aandacht nodig hebben om hun leerniveau te kunnen behalen.
  • Vergelijk tussentijdse resultaten met benchmarks wereldwijd (Kaspersky database).

Stap 4: Effectief trainen voor elke werknemer

  • Motiveer werknemers om te trainen met gamification en competities. Dus geen saaie presentatiesheets en lange leerstof, maar leren door games te spelen.
  • Toon aan dat de trainingen nuttig zijn voor het dagelijkse leven. De trainingen bootsen werkomgevingen na, waarbij werknemers in spelvorm cybercriminaliteit leren herkennen en cyberincidenten leren voorkomen.
  • Bied de mogelijkheid om resultaten te vergelijken met anderen.
  • Voorkom overbelasten van werknemers: met micro-learning leren werknemers op hun eigen tempo en alleen de vaardigheden die zij nodig hebben.

Cybersecurity for IOT (online)

Een goede bescherming tegen cybercriminaliteit is onmogelijk, zonder getrainde werknemers. De meeste bedrijven bieden echter maar twee groepen cybersecurity training: een expert training voor IT-beveiligingsteams en een security awareness training voor werknemers die niet met IT werken. De groep die overblijft: IT-werknemers, worden overgeslagen. De awareness training zijn van een te laag niveau en al deze werknemers opleiden tot cybersecurity expert is te duur, duurt te lang en is te riskant.

Aangezien IT-werknemers vaak als eerst te maken krijgen met mogelijke cyberaanvallen en bedreigingen is het van belang dat zij deze kunnen herkennen en weten hoe zij hierna moeten handelen. Kaspersky Lab lanceerde de eerste online cybersecurity training specifiek voor IT-werknemers. Met de trainingen leren zij mogelijke cyberaanvallen herkennen en hoe zij incidenten over moeten dragen aan het IT-beveiligingsteam.

De cybersecurity trainingen zijn opgedeeld in 4 modules:

  • Malicious software
  • Ongewenste programma’s en bestanden
  • Basisinformatie om mogelijke bedreigingen te kunnen onderzoeken
  • Reageren op phishing-aanvallen

Waarom de CITO-training effectief is?

  • Interactief: leren door te handelen in echte scenario’s, zonder risico’s voor de computer.
  • Leren door te doen: ontwikkel vaardigheden, niet alleen kennis.
  • Intuïtief leren met handige navigatie en tips.
  • Doelgericht leren: behandelen van belangrijke IT-beveiligingsonderwerpen en -problemen die een IT-werknemer tijdens zijn werk ook tegen kan komen.
  • Volledig online: enkel toegang tot internet en Chrome browser nodig.

Kaspersky Awareness Platform

Het Kaspersky Awareness Platform bevat diverse trainingen om werknemers te beschermen tegen cybercriminaliteit. Onderdelen zijn bijv. e-mail en phishing, websurfen, wachtwoorden, sociale netwerken, vertrouwelijke en persoonlijke gegevens.

Met het awareness platform trainen werknemers op hun eigen tempo en niveau, met als doel het gewenste leerniveau te behalen dat past bij hun risicoprofiel.

Jouw eigen on·demand software store.

Start vandaag!