Start als DSD-reseller

Cybercrime voorkomen door het aanvalsoppervlak te verkleinen?

Cybercrime voorkomen door het aanvalsoppervlak te verkleinen?

De meeste applicaties en diensten die bedrijven binnen hun organisatie gebruiken zijn onmisbaar. Echter, een deel van de vele tools wordt niet of nauwelijks gebruikt door werknemers. Het gevaar wat hier schuilgaat is dat juist deze ongebruikte applicaties de perfecte ingang zijn voor cybercriminelen, want hier wordt de minste aandacht aan besteed. Onnodig én gevaarlijk dus, om ze op de server te blijven bewaren...

 

Wat is Attack Surface Reduction (ASR)?

Attack Surface Reduction (ASR), of hardening, is het verkleinen van het aanvalsoppervlak, door het aantal (onnodig) draaiende services te beperken en verminderen. Deze preventietechniek zorgt ervoor dat de kans op en impact van beveiligingsincidenten en inbreuken aanzienlijk kleiner wordt.

Gezien de continu evoluerende, complexe dreigingen en het groeiende aanvalsoppervlak door nieuwe technologieën en diensten, is Attack Surface Reduction ontzettend belangrijk in het moderne cybersecurity-landschap. Als onderdeel van het beveiligingsbeleid kan ASR een zeer effectieve en goedkope preventietechniek zijn om cyberaanvallen te voorkomen. Als kwetsbaarheden van een systeem bekend zijn, kunnen aanvallen via deze zwakke plekken namelijk proactief geblokkeerd worden.

 

De uitdagingen en risico’s van ASR

ASR is enkel een onderdeel van een meerlaags beveiligingsbeleid, terwijl te veel organisaties het nog steeds zien als oplossing. Het is daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de mogelijke risico’s en uitdagingen die gepaard gaan met de implementatie ervan, zodat de cybersecurity binnen de organisatie van jouw klant bestand is tegen mogelijke aanvallen.

In een whitepaper delen we 5 uitdagingen van Attack Surface Reduction waar jouw klanten zich bewust van moeten zijn om succesvolle cyberaanvallen op hun organisatie te kunnen voorkomen. Vervolgens tonen we hoe deze uitdagingen, met de toevoeging van Adaptive Anomaly Control, omgezet kunnen worden in verbeteringen van het securitybeleid.

DOWNLOAD WHITEPAPER

 

Jouw eigen on·demand software store.

Start vandaag!